Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je potpisao ugovore o stipendiranju 136 redovnih studenata koji su pravo stekli nakon provedene konkursne procedure.

stipendije za studente

Vučurević je naveo da će Grad Trebinje najvrijednijim mladim ljudima i njihovim roditeljima olakšati finansijsku stranu školovanja.

„Grad Trebinje će i dalje podržavati studente koji postižu dobre rezultate tokom studiranja, jer je to dobit za njih i njihove porodice, ali i za naš grad jer na mladim, obrazovanim ljudima počiva savremeni svijet“, istakao je Vučurević.

Vučurević je dodao da će studenti dobiti 10 stipendija po 100 KM i da će u narednih sedam dana biti isplaćeno pet mjesečnih stipendija.

“Zahvaljujem se u ime svih roditelja gradskoj administraciji na stipendijama koje će mojoj djeci i svim ostalima studentima značiti mnogo“, kaže Neđo Grubač, otac dva studenta koji su dobili stipendiju.

Grad Trebinje je ove godine dodijelio i četiri stipendije za studente koji studiraju u Trebinju, a dolaze iz poplavljenih područja- Šamca, Doboja i Bijeljine.

Iz gradskog budžeta se stipendira i 275 djece poginulih boraca i djece ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.