Povodom najave održavanja javne tribine gradonačelnika Slavka Vučurevića na temu “Kako spasiti FK Leotar“, Gradski odbor NDP-a poručuje gradonačelniku da fudbalskom klubu u ovom trenutku, u njegovoj najtežoj situaciji od osnivanja, ne treba nikakva javna tribina, već uprava i novi organi.

fk leotar pred gasenjem

U proteklih godinu dana FK „Leotar“ je poslužio gradonačelniku da se obračuna sa svojim političkim neistomišljenicima i u toj borbi nažalost stradao je FK „Leotar“. Organizovanje ove javne tribine je samo pokušaj gradonačelnika da se za stanje u kome se klub nalazi sada optuži neko drugi, iako se zna da je on najodgovorniji za to, od trenutka kada je postao gradonačelnik.

Zato NDP poručuje aktuelnoj vlasti da prihvati zaključke, koje smo im prije šest mjeseci ponudili na sjednici Skupštine grada Trebinja, a koje tada nisu prihvatili:

I

Članove Privremenog upravnog odbora Fudbalskog kluba „Leotar“ predložiće:

- Gradonačelnik 3 člana
- Direktor „Hidroelektrana na Trebišnjici“ 3 člana
- Veterani Kluba 1 člana
- Navijači Kluba 1 člana
- Predstavnici igrača 1 člana

Privremeni upravni odbor će se formirati odmah nakon sjednice, uz prisustvo gradonačelnika i direktora „Hidroelektrana na Trebišnjici“.

II

Skupština Fudbalskog kluba „Leotar“ će se održati u roku od 15 dana.

Članove Skupštine predložiće:

- Gradonačelnik, 15 članova,
- Direktor „HET“-a, 15 članova,
- Navijači FK “Leotar“-a, 4 članova,
- Veterani FK “Leotar“-a, 4 člana,
- Fudbaleri I tima FK “Leotar“-a, 2 člana.

Skupština će, nakon konstituisanja, potvrditi postojeći upravni odbor, izabrati dio novih članova ili izabrati cijeli novi sastav upravnog odbora, u skladu sa članom 26. statuta.

III

Vlasnik stadiona Fudbalskog kluba „Leotar“, nakon skidanja hipoteke od strane „Bobar banke“, biće grad Trebinje.

U tom pravcu upravni odbor će, u saradnji sa gradonačelnikom i direktorom HET-a, preduzeti sve potrebne aktivnosti u narednom periodu.

IV

Stručni štab će odmah izvršiti prozivku fudbalera koje ima na raspolaganju i početi pripreme.

Smatramo da ovi zaključci trebaju da omoguće da Fudbalski klub „Leotar“„stane na noge“ i da veliki jubilej, 90 godina postojanja i rada, dočeka na način koji dolikuje najboljem sportskom kolektivu grada Trebinja.