Nakon  čekanja od šest-sedam godina sredinom jula će napokon početi useljavanja u stambeno-poslovni kompleks "Agrokop", potvrdio je za portal TrebinjeLive Slavko Zekić, direktor preduzeća "Plants global" i nadzorni organ na pomenutom kompleksu.

kompleks agrokop useljavanja kupaca

Prema Zekićevim riječima nadležnim gradskim organima već je podnijet Zahtjev za obrazovanje komisije za tehnički pregled, a početak rada očekuje se 30. juna, i trebao bi da bude završen za pet dana. Poslije izrade zapisnika o tehničkom pregledu i nakon izdavanja upotrebne dozvole, oko 15. jula počeće uručivanje ključeva onim kupcima koji su izmirili sve obaveze, precizirao je Zekić u izjavi za TrebinjeLive.

"Za najmanje oko 50 kupaca uručićemo ključeve. To su uglavnom kupci koji su izmirili sve obaveze prema 'Neimarstvu', a ima i dio kupaca koji su prema nama izmirili obaveze. Ostalim, čim izmire obaveze, biće predati ključevi i objekat će biti u funkciji", rekao je Slavko Zekić, dodajući da pregovaraju i sa nekoliko trgovačkih kuća, a jedna od njih bi uskoro mogla da dođe u Trebinje, objašnjava on, ne želeći da navodi njeno ime.

Zekić ističe da se sve moglo odraditi i ranije, ali da tu činjenicu potkrepljuje podacima da je objekat urađen po najvećim svjetskim standardima. Dodaje da su preostali određeni parketarski radovi i radovi na sanitarijama, a u narednim danima očekuje se da radove otpočnu i radnici "Hercegovina puteva".

kompleks agrokop useljavanja kupaca

"Što se tiče dinamike, ja kao građevinac sa dosta radnog staža, nikada nisam zadovoljan i uvijek je nešto moglo prije. Međutim, tu dinamiku kompenziram sa činjenicama da je objekat izgrađen jako kvalitetno od najsavremenijih materijala i konstruktivno je jako dobro odrađen, a biće završene i sve faze", istakao je Zekić, dodajući da je kompleks do sada završen u procentu od oko 95 odsto.

Kompleks "Agrokop", koji se počeo graditi 2008. godine, ima preko 20.000 metara kvadratnih korisnog prostora, 230 stambenih jedinica, 54 poslovna prostora, 70 garaža, 55 garažnih mjesta, 30-40 parking mjesta. Prednost kompleksa je, kako kaže Zekić, što će imati i pješačku površinu od oko 4.000 kvadrata i park neposredno ispod stare zgrade "Agrokopa".

Budući stanari počeli su sa obilaskom stanova, a pojedini koje smo jutros zatekli na kompleksu kažu da su napokon odahnuli, te da i dalje ne mogu da vjeruju da će uskoro biti u svojim davno plaćenim stanovima. Kažu da su novac uplatili na samom početku radova, a među kupcima ima i veliki broj Trebinjaca iz dijaspore.

kompleks agrokop useljavanja kupaca