Danas se navršilo tačno godinu dana od kada je predsjedniku Srbije, Tomislavu Nikoliću, uručena Povelja počasnog građanina grada Trebinja. Tom prilikom srpski predsjednik je obećao da će za godinu dana održati sjednicu u Trebinju i predstaviti rezultate.

povelja pocasnog gradjanina urucena tomislavu nikolicu

Po svim prilikama predsjednik Nikolić je brzo zaboravio na dato obećanje na Trgu slobode, pred više stotina građana,  ali zato svi dobro pamte njegove riječi da će investitori koji dolaze kod njega da se raspituju za investicije u Srbiji od tog trenutka imati i Hercegovinu kao moguću destinaciju.

Ipak, od predsjednika Tomislava iz Srbije u Hercegovinu ništa nije došlo sem ministra Selakovića, koji je naš grad posjetio na Preobraženje prošle godine.

Amnezija brzo hvata naše političare, pa se predsjednik Nikolić, pretpostavljamo po rezultatima i obećanjima koje je dao, a nije ispunio, više i ne sjeća Trebinja i Povelje, ali zato vjerujemo da se Trebinjci i Hercegovci i te kako sjećaju ove rečenice: "Obuzet sam velikim emocijama. Ovu Povelju ću da nosim na leđima i ona ne sme da me savije. Moraću za svoje Trebinje da uradim nešto što do sada niko iz Srbije nije uradio“.

Ocijenio je tada Nikolić situaciju u Hercegovini lošom, ali svoje obećanje da će za godinu dana učiniti nešto za ovaj kraj nije ispunio.

Nikolić je Povelju dobio, kako je između ostalog tada navedeno u obrazloženju, za emotivan odnos prema Trebinju. A i sam predsjednik je u jednom trenutku istakao da su mu tri godine u Trebinju najljepše godine braka. Napomenuo je da je u Trebinju sedamdesetih godina radio i dan i noć, te da je stekao mnogo dobrih prijatelja.

Aktuelni trebinjski gradonačelnik tada je izjavio da je Nikolić svojim ponašanjem prema Trebinju, njegovim građanima i cijelom srpskom narodu zaslužio povelju.

Ipak je Nikolić živio i radio u Trebinju, a i prema gradu je ispoljio velike emocije, tako da su obećanje i "nebitna"...