U prostorijama Centra srednjih škola upravo je predstavljen prvijenac maturanta ove škole Jelice Bajat, "Tišina gradi zidove".

promocija knjige jelice bajat

Jelica, koja je bila odličan učenik Medicinske škole, živi u Bileći, gdje je završila i osnovnu školu "Sveti Sava", kao i likovni kurs  koji je vodio priznati likovni umjetnik Drago Vučić. "Dugo i predano pišem. Objavljivala sam veliki broj proznih tekstova za školske novine 'Žitije', kao i gradske novine 'Osvit'. Osim književnosti veliki dio svog vremena posvećujem usavršavanju stečenog znanja kroz srednju školu", rekla je Jelica, dodajući da svoje slobodno vrijeme, osim školi, porodici i prijateljima, posvećuje i pisanju, što je i urodilo plodom i dovelo je do toga da je jedan od najmlađih književnika u Republici Srpskoj.

Planira da upiše Medicinski fakultet u Foči, a u međuvremenu se nada da će napisati još jedan roman. "Ne treba se upuštati u objavljivanje romana brzo i nekontrolisano, i potrudiću se da ispoštujem pomenuto", napomenula je Jelica.

promocija knjige jelice bajat

Knjigu je izdalo Zavičajni klub "Osvit" iz Bileće, a recenzent je Ivona Milanović. "Zavičajnom klubu 'Osvit' bila je velika čast i radost da prepozna jedno veliko djelo koje je nastalo iz pera Jelice Bajat. Ona je dijete koje je sa nepunih osamnaest godina objavila svoj roman prvijenac, koji je psihološko-filozofsko djelo, isprepleteno velikim mudrostima i mislima koje su velike i za jednog starog čovjeka u određenom zrelom dobu", istako je Miodrag Hrnjez-Ljumo, predsjednik "Osvita", dodajući da je Jeličin roman "Tišina gradi zidove" isprepleten iskrama i mislima kao zvjezdano nebo iznad Hercegovine, koje je najljepše na svijetu.

Na početku romana Jelica sebi postavlja pitanje "ko je", a na kraju daje odgovor da je njoj čovjek sve na svijetu i da je on jedino blago, napominje Hrnjez.

Promociji su, pored Jeličinih profesora, prisustvovali direktor Centra srednjih škola Vasiljko Škrivan, njeni prijatelji iz razreda, a promociju je vodila Žana Gluhović, bibliotekar u pomenutoj školi.

Knjiga ćebiti izložena na sajmu u Bileći, koji će se u ovom gradu održati 21. i 22. juna.

promocija knjige jelice bajat