U Domu mladih u Trebinju je, u organizaciji EU projekta "Podrška za provođenje Direktive o pticama i Direktive o staništima u BiH", a u sklopu saradnje sa školama gdje je pokrenut i konkurs pod nazivom "Priroda i mi - saznaj više o mreži Natura 2000", priređena izložba crteža učenika tri trebinjske osnovne škole.

izlozba ucenickih radova

Predstavljeno je oko 50 crteža, a prema riječima mr Aleksandra Vukanovića, koordinatora ovog pilot projekta, svaka škola ima po jedan razred koji je pobjednik. Tako je ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić" pobjeda pripala VII3, ispred Osnovne škole "Jova Jovanović Zmaj" II3, a ispred Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" V1.

Izložbu je svečano otvorio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti grada Trebinje. "Draga djeco zaista je zadovoljstvo družiti sa Vama, jer Vama ipak pripada budućnost", rekao je Milošević, dodajući da je projekat  "Natura 2000" omogućio rast svijesti mladih o potrebama očuvanja prirode.

izlozba ucenickih radova

Ispred organizatora zahvalnost je upućena Javnoj ustanovi "Dom mladih", profesorima Likovne akademije, nastavnicima osnovnih škola, kao i samim učenicima bez čijih radova danas ne bi ni bilo izložbe.

izlozba ucenickih radova

izlozba ucenickih radova

izlozba ucenickih radova