Nosilac liste NDP-a u izbornoj jedinici broj devet za Narodnu skupštinu Republike Srpske je Zdravko Krsmanović iz Foče, dok su kandidati iz Trebinja Nada Ilić i Srđan Bubalo, potvrđeno je danas na konferenciji NDP-a u Trebinju.

dragan cavic konferencija za medije trebinje

Kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH iz izborne jedinice tri su Slobodan Šaraba iz Trebinja i Olivera Elez iz Foče, dok će nosilac liste biti kandidat iz PDP-a.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić istakao je da je stranka aktivna u svim izbornim jedinicama za Narodnu skupštinu Republike Srpske i za Parlamentarnu Skupštinu BiH, te da ova politička partija od 63 opštine u Srpskoj u 60 ima oštinske, odnosno gradske odbore, i da spada u red stranka koji pokrivaju i one lokalne zajednice sa najmanjim brojem stanovnika.

"Samostalno izlazimo na izbore za Narodnu skupštinu, dok za Parlamentarnu skupštinu BiH imamo sporazum o koaliciji sa PDP-om i naša lista će se zvati Koalicija NDP-PDP", rekao je Čavić.

On je podsjetio da je NDP sastavni dio koalicije "Saveza za promjene" i da podržava zajedničkog kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske.

Čavić je naveo da on sebe ne vidi kao kandidata za predsjednika Republike Srpske, niti to želi.

"Jednom sam bio predsjednik, a jednom nisam imao uspjeha za tu funkciju. Budući da u Savezu ne predstavljamo stranku koja ima kapacitet dati kandidata, nije bilo razmišljanja o tome", rekao je Čavić.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Krsto Jandrić rekao je da se, osim DP-a i NDS-a, pokretu pridružila i NSP i da sada čine jedan zajednički subjekt koga su građani za vrlo kratko vrijeme prepoznali.

Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora NDP-a Slobodan Šaraba istakao je da imaju sigurnog kandidata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice devet, te da im je cilj da ostvare i jedno mjesto u Parlamentarnoj skupštini BiH iz izborne jedinice tri.