Delegacija od oko stotinjak bivših pripadnika Škole rezervnih oficira pješadije iz Bileće položila je cvijeće na grob Srđana Aleksića u Trebinju, koji je poginuo braneći prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića.

srop posjetio grob srdjana aleksica

U ime delegacije ŠROP cvijeće su položili predsjednik Dragan Vulovići sekretar, Slobodan Radičević koji je rekao da im je ovo peto okupljanje, a da su prošle godine donijeli odluku da tradicionalno prilikom svojih okupljanja jedan dio vremena posvete i obilasku groba Srđana Aleksića. ”Plemenitost Srđana Aleksića, razum, tolerancija i sve ono što znamo o njegovom dijelu i njegovom činu je nešto čime treba svi da se vodimo, a mi smo uprao tako vaspitavani i sve ove godine se trudimo da tako razmišljamo i tako radimo. Zbog toga smo danas ovdje da opomeno sve da djelo i uspomena  Srđana Aleksića ne smije ostati zaboravljena niti da izblijedi,” rekao je Radičević.

”Teško je naći neku pravu riječ da kažem ono što osjećam ovoga trenutka. Vi ste došli, osjećam, vođeni čojstvom, ljepotom i dobrotom života koju nosite u sebi. Da to podijeliti danas ovdje sa mnom na Srđanovom grobu.   Nema Srđana, ali vi živite  i Srđan živi sa vama.  Svi ste vi Srđani i nadam se da će vaša djeca biti Srđani, samo sa sretnim životom u jednom osjećaju da je čovjek čovjeku potreban,” rekao je sa suzama u očima Rade Aleksić, Srđanov otac i dodao da je uprkos svoj njegovoj žalosti ponosan i sretan što je sa oficirima, jer oni uzdižu Srđana i ne daju da umre djelo koje priliči čovjeku.