Herceg-Novi – Stručna i naučna saradnja u službi pacijenata, poruka kursa fizioterapeuta

Autor: Zdravko Šakotić Foto: Zdravko Šakotić
TREBINJELIVE 19. 06. 2014. - 17:09h

HERCEG-NOVI – Sutra se u Igalu završava drugi dio osnovnog kursa proprioceptivne neuromišićne facilitacije (PNF). Kurs se, u periodu od 16. do 20. juna, održava u organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore i Instituta Dr Simo Milošević.

kurs fizioterapeuti crna gora herceg novi igalo

Kurs pohađa šesnaest fizioterapeuta i to sedam iz Podgorice, šest iz Herceg-Novog i po jedan iz Kotora, Danilovgrada i Ulcinja. Prvi takav kurs na programu je bio od 7. do 11. aprila. Rukovodilac kursa je viši međunarodni instruktor PNF Zdenka Šefman iz Ljubljane.

„Udruženje fizioterapeuta Crne Gore, shodno svom programu i statutu, nastavlja sa edukacijom i organizovanjem dodatnih usavršavanja svojih članova, a sve sa ciljem kvalitetnijih kompetencija svakog člana Udruženja. Ovaj kurs dodatnog usavršavanja članova našeg Udruženja predstavlja i nastavak saradnje sa Zdenkom Šefman, koja je sličan skup u Crnoj Gori imala i 2009. godine“, kaže Krsto Kovačević, predsjednik Udruženja fizioterapeuta Crne Gore, i dodaje da je prvi Kongres fizioterapeuta, koji će imati međunarodni karakter, planiran od 8. do 11. oktobra 2014. godine.

„Uvijek je potrebna nadgradnja znanja. Medicina i u našoj oblasti stalno napreduje i potrebno je stalno učenje. Poznato je da je fizioterapeutima za njegov osnovni rad potrebno znanje, i u cilju toga potrebni su ovakvi kursevi za dodatno usavršavanje. Ovaj rad u Igalu nas uči na razmišljanja i posmatranja, a ova grupa je pokazala da je spremna da stalno uči i prima nova znanja“, rekla je za TrebinjeLive Zdenka Šefman, poznati međunarodni instruktor, koja je u Crnoj Gori po sedmi put.

Dodaje da Igalo i njegovi fizioterapeuti imaju visoko mjesto i ugled među kolegama zemalja bivše Jugoslavije. Cilj svih sastanak, pa i ovog rada koji sutra završava, je sticanje što boljeg znanja svakog fizioterapeuta, napomenula je Šefman.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja