U trebinjskom Domu kulture večeras je izložbom radova nastavnika i saradnika Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju otvorena galerija Kulturnog centra.

galerija kulturni centar trebinje

Miljan Vuković, menadžer kulturnog programa u Kulturnom centru kaže da Trebinje nije imao adekvatan galerijski prostor, s obzirom da ima veliki broj stvaralaca.

„Galerija će biti na usluzi umjetnicima koji stvaraju u Trebinju, Hercegovini i šire, ali i servis građanima u smislu ponude likovnih sadržaja“.

Galeriju i izložbu radova nastavnika i saradnika je otvorio Nedeljko Ćebedžija, zamjenik gradonačelnika Trebinja koji je istakao da će Grad Trebinje podržati naredne aktivnosti koje će se realizovati u novootvorenom prostoru.

„Grad Trebinje je dobio prostor u kome će kulturni stvaraoci moći u narednom periodu da izlažu. Ovo neće biti prostor u kome će izlagati samo profesori i asistenti sa Akademije likovnih umjetnosti, nego će svi kulturni stvaraoci moći da pokažu svoje stvaralaštvo i na taj način obogate kulturnu scenu Trebinja“, istakao je Ćebedžija.

Na tradicionalnoj godišnjoj izložba radova nastavnika i saradnika Akademije likovnih umjetnosti Trebinje predstavljeno je 29 autora. Trebinjskoj publici su se predstavili slikama, skulpturama, objektima, video radovima, instalacijama, grafikama i crtezima, nastalim u posljednjih godinu dana.

Godišnja izložba radova nastavnika i saradnika Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju biće otvorena do 1. jula.