U Turističkoj organizaciji Grada Trebinja danas su dodijeljene nagrade učesnicima 14. konkursa „Ljepše Trebinje za ljepšu Srpsku“ koji se tradicionalno organizuje u cilju promovisanja odgovornog odnosa prema životnoj sredini.

dvoriste sanja pesut

Prvu nagradu i 300 maraka za najljepše uređeno dvorište dobila je Sanja Pešut.

Drugoplasiranoj Milki Milović pripala je nagrada od 200 maraka, dok je treće mjesto i 100 KM dobio Darko Bodiroga.

U kategoriji najljepše uređenih balkona, prvo mjesto i 200 maraka pripalo je Dragici Kukurić.

Dragica ističe da joj u uređenju balkona pomaže i suprug i da je potrebno dosta ljubavi i truda pokloniti biljkama da bi mogli da uživate u njihovoj ljepoti.

balkon dragica kukuric

„Zasadili smo dosta petunija, sulfinija i drugih ukrasnih biljaka. Ja i muž volimo cvijeće, iako je taj posao dosta zahtjevan nije nam teško da slobodno vrijeme posvetimo uzgajanju biljaka“, navodi Dragica.

Drugo mjesto i 150 maraka, u kategoriji najljepše uređenih balkona pripalo je Sanji Turanjanin, a treće i 100 maraka Ljubici Pribišić.

Prva nagrada za naljepše kultivisan gradski prostor i 200 maraka, koju dodjeljuje Komunalno preduzeće Trebinje, pripala je Zoranu Brkljači.
Drugo mjesto i 150 maraka dodijeljeno je Domu penzionera, a treće i 100 maraka dobila je Marina Šarović.

Specijalnu nagradu za unapređenje turizma, u iznosu od 200 marka Turistička organizacija Trebinje, ove godine dodijelila je Vinariji „Berak“.

Tatjana Bulajić, direktor Turističke organizacije je obrazložila da vinariju „Berak“ u posljednje vrijeme posjećuje veliki broj turista te da ona tako značajno doprinosi razvoju vinskog turizma u Trebinju.

Aleksandar Berak, mladi vinar je istakao da je nagrada veliki podstrek za njihov dalji rad.

„Sigurno da ćemo i dalje još bolje i ljepše da uređujemo našu vinariju i nastaviti da unapređujemo turističku ponudu našeg grada.Nagradu od 200 maraka poklanjamo Milici Ijačić, za liječenje i oporavak“, rekao je Berak.

Zamjenik gradonačelika Trebinja Nedjeljko Ćebedžija je istakao da ga raduje činjenica da je svake godine sve više prijavljenih učesnika na ovom konkursu.

„Nadam se da će naredne godine biti još više učesnika i da će svi građani Trebinja, poučeni ovim primjerima, uređivati i čuvati svoju okolinu kako bi naš grad bio još ljepši“, naveo je Ćebedžija. Organizatori ovogodišnjeg konkursa „Ljepše Trebinje za ljepšu Srpsku“, na koji se prijavilo 25 vlasnika dvorišta, baklona i kultivisanih gradskih prostora, su Grad Trebinje, Turistička organizacija i Komunalno preduzeće.