Radovi na izgradnji nove autobuske stanice u Trebinju biće završeni do avgusta mjeseca ove godine, i Trebinjci će nakon dugo godina napokon dočekati ispunjenje obećanja gradske vlasti.

nova autobuska stanica Trebinje

Dugo je trebalo gradskim vlastima u Trebinju da otvore novu stanicu, a izgradnja, koja je počela u julu 2012. godine, završiće se taman pred početak izborne kampanje za Opšte izbore u Srpskoj i BiH. Kako su Trebinjci već navikli, najviše asfalta, ali i projekata, uglavnom se postavlja i radi pred izbore, a ta tradicija neće biti prekinuta ni ove izborne godine.

Ako je vjerovati novom obećanju gradske vlasti, autobusi bi trebali da krenu taman pred izbornu kampanju. Iako je, kako je gradonačelnik Slavko Vučurević u više navrata obećavao, trebala biti završena do maja, sva obećanja su ostala samo mrtvo slovo na papiru, pa Trebinjci kažu da će vjerovati tek kada stanicu vide u funkciji. Dodaju da bi najbolje bilo da se svake godine održavaju izbori, jer se drugih godina skoro ništa i ne radi.

Izgradnja drugog dijela faze autobuske stanice trebala bi otpočeti naredne sedmice, a 700.000 maraka, kolika je vrijednost pomenute faze, obezbijediće se iz kreditnih sredstava.