Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora od 30 dana za 12 osumnjičenih i mjere zabrane za jedno lice, koji su uhapšeni u policijskoj akciji "Šetač dva".

izvjestaj tuzilastvu bih zbog zlocina nad privadnicima Vojske RS

Pritvor je predložen Svetozaru Perućici, Neđeljku Kuljiću i Marku Govedarici iz Bileće, te Srećku Trifkoviću iz Pala, koji se nalaze u bjekstvu, a tužilac će predložiti Sudu BiH raspisivanje međunarodne potjernice.

Jednomjesečni pritvor zatražen je i za Sašu Kuljića, Milenka Kuljića, Sinišu Kuljića, Miloša Govedaricu, Vuka Vujovića, svi iz Bileće, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Predloženo je da se pritvor odredi i Davoru Miličeviću iz Čapljine, Jozi Rašiću iz LJubuškog i Zoranu Banduru iz LJubuškog, državljanima BiH i Hrvatske.

Za osumnjičenog Marka Dunđera iz Bileće tužilac je predložio određivanje mjera zabrane napuštanja boravišta i javljanje u nadležnu policijsku stanicu jednom sedmično.

Osumnjičene osobe su u jutarnjim časovima u srijedu, 11. juna, slobode lišili policijski službenici u okviru združene akcije kodnog naziva "Šetač dva".

Oni su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičeni su da su kao pripadnici organizovane grupe ljudi učestvovali u neovlaštenoj međunarodnoj trgovini veće količine droge skank sa područja Crne Gore na područje BiH, koju su potom prodavali kupcima sa područja Hrvatske i BiH.
Prijedlog za određivanje mjera pritvora i mjere zabrane upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo nastavlja istragu u ovom predmetu.