Jana Čolović, mlada pjevačica iz Trebinja, o kojoj je portal TrebinjeLive i ranije pisao, prošla je na audiciji za "Zvezde granda" i na jesen će nastupiti na glavnom takmičenju pred stručnim žirijem, „kraljeva narodne muzike“.

jana colovic

„Napokon sam odlučila da se prijavim na audiciju za Zvezde granda. Moji roditelji, rodbina i prijatelji u potpunosti se me podržali u ovoj odluci. Jedan od razloga zbog čega sam se odlučila na ovaj korak, ka nekom ostvarivanju cilja, jeste to što, ma koliko kandidata bilo, ipak na kraju svi dođu do nekog svog cilja i ostvarenja sna, a da čak i ne ostvare zapažen uspjeh“, kaže Jana Čolović u izjavi za TrebinjeLive, dodajući da je sama pojava na grandovoj sceni veliki uspjeh i dobra reklama za dalje bavljenje ovim poslom.

Audicija, na kojoj su se Jana i još par kandidata, po procjeni Saše Popovića, direktno plasirali u glavno takmičenje, održana je u Sarajevu, a učestvovalo je preko 200 mladih zvijezda. „Mnogo dobrih pjevača, mnogo dobre muzike. Sve u svemu jako sam zadovoljna i impresionirana samim tim dešavanjima i scenom tog dana u Skenderiji“, kaže Jana, koja je u Sarajevu nastupila pod rednim brojem 41.

Inače, Jana je završila treći razred Srednje muzičke škole u Trebinja, a do sada je učestvovala na raznim festivalima, gdje je osvajala brojne medalje i priznanja. Posebno se izdvaja Vaskršnji festival „Kol’ko snage humska zemlja ima“.

Aktivan je član pjevačke grupe „Nagorkinje“, koja djeluje pri Gradskom kulturno-umjetničkom društvu „Alat“.