Performans iznenađenja za Milicu Ijačić, koji su jutros na korzu pripremili učenici "Centra srednjih škola", iznenadio je sve prolaznike, ali i samu Milicu Ijačić.

koncert za milicu ijacic trg slobode

Prema riječima Miloša Lučića, jednog od učesnika, sve su organizovali učenici III1 i III2 razreda Ekonomske škole, kao i prvi razred Medicinske škole, u pomoć ratrednih starješina, a u okviru projekta sedmice. "Ovdje smo se udružili zajedno, kako bi zajedničkim snagama pomogli Milici Ijačić, a sve sa ciljem da ona ponovo hoda. Organizovali smo hercegovačke igre, maskirali određene učenike od istoka do zapada u različitim likovima, naslikali slike koje ćemo u budućnosti prodavati, a građanima smo predstavili jedan strit performans koji se do sada nije prikazivao u Trebinju", kaže Lučić, dodajući da će se humanitarni program nastaviti večeras od 18.00 do 20.00 časova.

Mnogobrojni turisti, koji su se danas zatekli u Trebinju, iznenađeni su programom mladih Trebinjaca, te su veoma rado svojim prilogom pomogli Miličino liječenje. Pomoć nije izostala ni od sugrađana.

koncert za milicu ijacic trg slobode

Ovo nije prvi put da učenici ove škole organizuju humanitarni program za Milicu Ijačić.

"Centar srednjih škola mi je danas priredio jedno fantastično iznenađenje, i nisam očekivala nešto ovako. Juče su mi samo poslali poruku da dođem i nisu mi otkrili detalje. Ovo je, po meni, odličan način da pokažemo našem gradu i okolini da omladina stvarno vrijedi i da hoće da pomogne", kaže Milica Ijačić i napominje da se prva terapija u klinici u Orlandu može očekivati krajem avgusta i početkom septembra 2014. godine.

Novčana sredstva za prvu terapiju su skupljena, ali će se, kako kaže Milica, potruditi da skupi dodatni novac, jer će joj, za zadovoljavajući rezultat, biti potrebno i do pola godine liječenja u pomenutoj klinici, za šta je potrebno oko 80.00 maraka.

koncert za milicu ijacic trg slobode

Do sada je skupljeno oko 30.000 KM.

Velika akcija za Milicu Ijačić biće u subotu, 14. juna 2014. godine.