Radomir Đurasović, za dan napravi i do 100 imena od žice, bavi se slikarstvom, ukrašava čaše, pravi nakit

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 12. 06. 2014. - 15:27h

Trebinjac Radomir Đurasović već skoro 30 godina ručno pravi imena od žice, crta slike, ukrašava čaše i izrađuje nakit, a od ovog ljeta sve to na raspolaganju je i Trebinjcima i mnogobrojnim turistima, jer je Đurasović otvorio štand na trebinjskom korzou.

imena od zice radomir djurasovic trebinje

Rijetko ko prođe a da ne upita kako se prave imena od žice. Mnogi misle da sve radi mašina, a kada vide žicu i kliješta u rukama vještog majstora, malo ko ode, a da pritome ne kupi ime. Za jedno ime mu, kako kaže, treba par minuta.

Kupuju svoja imena, nadimke, a često i momci i djevojke jedni drugima, sve u svemu, kaže Đurasović, posao lijepo ide. Dok ga pitamo da li je zadovoljan početkom turističke sezone štandu prilazi jedna djevojka i kaže „Marija“, a zatim jedan momak koji je naručio ime „Ivana“. Kroz par minuta nastala su imena od žice.

Prava je umjetnost gledati Radomira dok savija posrebrnu ili srebrnu žicu, i od nje pravi umjetnički rad. Dnevno, kaže, može napraviti oko 100 imena, a način rada mu je i te kako moderan. Malo je onih koji imaju vještinu i znanje koje posjeduje ovaj slobodni umjetnik, a još je manje onih koji se ne dive njegovim ručni urađenim umjetninama. Što je najvažnije, njegov nakit je unikatan i predstavlja pravu atrakciju za sve generacije.

imena od zice radomir djurasovic trebinje

Da bi umjetnik bio u cjelosti, Đurasović se bavi i slikarstvom, što takođe predstavlja jedan od njegovih proizvoda na štandu na korzou. Da je riječ o dobrim proizvodima, svjedoče i stotine kupaca i turista samo u Trebinju, a Radomir je svoje štandove imao i u Herceg-Novom i Igalu, gdje je potražnja za njegovim umjetninama bila više nego velika.

Uskoro će se na maloj prodavnici, neobičnog izgleda, svima lako prepoznatljivoj, naći i ukrašene čaše, koje Đurasović takođe radi.

Cijene su prihvatljive za današnje uslove, a ako želite da uživate u nečumu što do sada sigurno niste gledali, pravi je trenutak da posjetite Radomira i uvjerite se u pravljenje imena od žice. Garantujemo Vam da ćete biti iznenađeni samim postupkom i načinom pravljenja. A u krajnjem slučaju, ime možete pokloniti nekoj Vama dragoj osobi, ili častiti sebe. Ime se može staviti i u srce, ali i u druge oblike koje zamislite. Vaše je samo da izrazite želju, a ostalo prepustite Radomiru.

imena od zice radomir djurasovic trebinjeimena od zice (

imena od zice (

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja