U Sarajevu je potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između kompanija Henkel i HercGradnja, čime zvanično počinju pripreme za izgradnju fabrike Henkel Ceresit u Bileći.

henkel otvara fabriku u bileci

Ugovor su potpisali direktor HercGradnje Dragan Aleksić i generalni direktor kompanije Henkel BH Predrag Armuš.

 - Potpisivanje ovog ugovora je početak realizacije našeg projekta, a ujedno i potvrda opredjeljenja kompanije Henkel za dugoročno ulaganje i razvijanje poslovnih aktivnosti u Bosni i Hercegovini, otvaranje novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo i stvaranje novih poslovnih prilika i partnerstava s domaćim dobavljačima -  izjavio je Armuš.

Kazao je da je zadovoljan  činjenicom da je svjetski poslovni gigant Henkel izabrao BiH kao mjesto gdje će realizovati jedan ovako značajan projekat, što će svakako biti podstrek i za druge investitore.

- Takođe, raduje me opredjeljenje da su poslovi snabdijevanja fabrike povjereni jednoj domaćoj kompaniji, što ćemo svakako nastojati da opravdamo -  izjavio je Aleksić.

Na području opštine Bileća biće izgrađena fabrika Henkel Ceresit u kojoj će se proizvoditi građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za lijepljenje pločica i termoizolaciju objekata.

 - Sama lokacija fabrike u Bileći će izuzetno uticati na razvoj izvoza u budućnosti, zahvaljujući brzim i funkcionalnim vezama s hrvatskim primorjem, Crnom Gorom i Albanijom. Vidimo velike izvozne potencijale, za koje smo uvjereni da ćemo ih iskoristiti na pravi način -  zaključio je Armuš.

Fabrika Henkel Ceresit će biti izgrađena prema najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima, saopšteno je iz  agencije  Communis.