Rezultati i titule Košarkaškog kluba "Radivoj Korać" možda jesu iznenađenje, ali sigurno nisu slučajnost.

tamara kapor

Ovo je izjavila najbolji strijelac Beograđanki Tamara Kapor.

Mlada Trebinjka sa beogradskim klubom osvojila je ove sezone titulu prvaka i Kup Srbije, te Regionalnu ligu. Pri tome nijednu utakmicu nisu izgubili.

- "Radivoj Korać" je mlad klub, koji postoji svega osam godina, a u njemu sam već četiri godine. Ovaj klub pravi tim na duže staze, tako da ima dosta mladih igračica, organizacija je odlična i sve smo veoma zadovoljne. Rezultati koje smo ostvarili u minuloj sezoni su impresivni. Atmosfera u ekipi bila je sjajna i samim tim smo došli do trofeja. Svaka titula nosi posebnu draž i za svaku je proliveno mnogo znoja - izjavila je Kaporova, koja je bila najbolja igračica i strijelac ekipe u prošloj sezoni.

Svoje prve košarkaške korake napravila je u ŽKK Trebinje 03, gdje se u početku izdvojila kao najtalentovanija u generaciji.

- Prvi koraci se ne zaboravljaju i prvi trener Milorad Nadaždin. Redovno pratim rezultate Trebinja 03 i čujem se sa trenerom i bivšim saigračicama. Sa matičnim klubom sam osvojila kadetsko i juniorsko prvenstvo Republike Srpske i BiH. Kada sam imala 17 godina, prešla sam u banjalučki Mladi Krajišnik, koji je nastupao u Regionalnoj ligi. Tu sam provela godinu i osvojila RS, a ujedno igrala Fajnal for Regionalne lige, finale prvenstva i finale Kupa BiH. Potom sam prešla u "Radivoj Korać", gdje sam već četiri sezone. Nadam se da će biti još trofejima bogatih sezona - dodala je Kaporova, koja privodi kraju četvrtu godinu na Ekonomskom fakultetu.

Ambicije

O ambicijama za nastavak karijere ne želi mnogo da govori.

- Ove godine mi je istekao ugovor, ali imam dovoljno vremena da o svemu dobro razmislim. Klub ima ambicije da zadrži istu ekipu za narednu sezonu. Ako ostane tako, ne sumnjam da će rezultati izostati. Ne bih imala ništa protiv da i dalje ostanem u "Koraću", ali imam još dovoljno vremena da odlučim - istakla je Tamara.