Policijska akcija kodnog naziva "Šetač 2" jutros je sprovedena i  na području CJB Trebinje, saznaje portal TrebinjeLive.

akcija setac hercegovina

U akciji, na području Srpske, tačnije na 12 lokacija u Istočnom Sarajevu i Hercegovini, uhapšeno je deset lica.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su ta lica kontinuirano vršila krijumčarenja opojnih droga u proteklih šest mjeseci, sa područja Crne Gore u BiH i Hrvatsku. 

Istovremeno sa aktivnostima u BiH, policija Hrvatske provodi koordinisane aktivnosti na lociranju i lišenju slobode 10 lica sa područja Hrvatske. 

U zajedničkoj istrazi učestvuju policija i pravosudni organi Crne Gore, postupajući po zamolnici Tužilaštva BiH. 

akcija setac hercegovina

Prema prikupljenim dokazima, na ovaj način prokrijumčareno je više od 100 kilograma skanka i veća količina cigareta.

Šoja je dodala da je na području Republike Srpske u pretresima danas oduzeto pet automobila, dva i po kilograma eksploziva, puška, šest ručnih radio stanica, pištolj i lovačka puška. 

Ova akcija rezultat je međunarodne i regionalne saradnje Tužilaštva BiH i policijskih agencija sa pravosudnim i policijskim agencijama zemalja regiona. 

"Akciju su na području Srpske realizovali policijski službenici Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a Srpske, centara javne bezbjednosti Istočnog Sarajeva i Trebinja, kao i Specijalne jedinice policije MUP-a Srpske, a kao podrška je bio angažovan i Helikopterski servis Republike Srpske", rekla je Šoja. 

akcija setac hercegovina