U Trebinju je na početku turističke sezone evidentiran povećan broj noćenja za oko deset odsto u odnosu na prošlu godinu koja je bila rekordna po noćenjima i obilasku ovog grada, potvrdila je Srni direktor Turističke organizacije Trebinje Tatjana Bulajić.

trebinje grad proljece studenti

Bulajićeva je istakla da su za naredni vikend rezervisani smještajni kapaciteti u svim hotelima, odnosno 600 kreveta, te navela da su turisti iz bivše Jugoslavije, ali da ih ima i iz inostranstva.

"Već od prvomajskih praznika, iako je bilo hladno vrijeme, imali smo pun grad gostiju, a u junu su svi hoteli bukirani", rekla je Bulajićeva.

Ona je dodala da je motorijada, koja se održava narednog vikenda, privukla veliki broj gostiju, kao i koncert folklora na kome će nastupiti oko 20 domaćih i društava iz bivših jugoslovenskih država.

Bulajićeva je napomenula da su evidentirane i grupe turista koje dolaze u jednodnevni obilazak i da se, uobičajeno, posjećuju manastiri, vinarije, Stari grad i muzej.

"Iako nismo bili optimisti za ovu godinu s obzirom na poplave koje su zadesile Republiku Srpsku, Trebinje se pokazalo kao uvijek tražena destinacija", zaključila je Bulajićeva.