Ovogodišnji Exit biće otvoren multimedijalnim spektaklom na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, u četvrtak 10. jula, na 158 rođendan Nikole Tesle i biće posvećen našem najvećem naučniku, saopštio je danas Exit.

exit novi sad 2014

Ceremonija otvaranja najboljeg evropskog festivala biće održana na glavnoj bini Exita multimedijalnim spektaklom sa legendarnim Pet Shop Boysima u glavnoj ulozi, koji potpisuje svjetska umjetnica Es Devlin, čuvena po ceremoniji zatvaranja Olimpijade u Londonu 2012. godine  ali i po dizajnu turneja najvećih svjetskih zvijezda.

Ovaj svojevrsni mjuzikl predstavlja jedinstveni spoj moćne scenografije, pozorišta, filma, muzike, lasera, ekstravagantnih kostima, originalne plesne koreografije i obilja sjajnih hitova. U temu ceremonije otvaranja će se savršeno uklopiti spektakularni multimedijalni performans Pet Shop Boysa pod nazivom "Electric", što je i ime njihovog najnovijeg albuma, najavio je Exit.

Pop giganti Pet Shop Boys, sa više od 50 miliona prodatih ploča, svrstani su u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji dvojac u istoriji britanske muzike. U dosadašnjoj karijeri snimili su dvanaest studijskih albuma, nominovani su za šest Gremija i dobitnici su preko dvadeset muzičkih nagrada, od čega i tri Brit nagrade. Nezaboravni nastup imali su i 2012. godine na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu, koji je dizajnirala Devlin.

Organizatori festivala najavili su da će ograničeni kontigent jednodnevnih ulaznica za Exit po cijeni od  1.990 dinara biti pušten u prodaju u petak, 13. juna. Očekuju da će, kao i prethodne godine, ulaznice po ovoj cijeni biti rasporodate u rekordnom roku.

Najbrži i najuporniji biće u mogućnosti da rezervišu svoju kartu po ovoj cijeni putem sajta gigstix.com ali i da ih kupe na svim prodajnim mjestima u okviru Gigs Tix prodajne mreže.