Hrvatski policajci i carinici su na međunarodnom graničnom prelazu Karasovići, na granici sa Crnom Gorom, u automobilu albanskih oznaka pronašli 1.634 grama heroina i 1.046 grama kokaina.

droga debeli brijeh zaplijena marihuana

Vozilom je upravljao 27-godišnji državljanin Albanije, koji je pritvoren.

Zaplijenjena količina heroina i kokaina u uličnoj preprodaji na području Hrvatske dostigla bi iznos veći od dva miliona kuna /blizu 300.000 evra/, dok bi miješanjem sa raznim materijama radi povećanja mase, dostigla i mnogo veći iznos, javili su hrvatski mediji.

Droga je bila skrivena ispod table sa instrumentima u automobilu. Heroin je bio zapakovan u četiri paketa, a kokain u dva paketa.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga, protiv Albanca je podnijeta krivična prijava.

Zaplijenjeno i 22,6 kilograma marihuane

zaplijenjena marihuana

U zajedničkoj akciji carine i policije Crne Gore, na graničnom prelazu Debeli Brijeg sa Hrvatskom zaplijenjeno je 22,6 kilograma marihuane.

Prilikom kontrole vozila "dodž" hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljao austrijski državljanin čiji su inicijali A.M. /32/, u specijalno izrađenom bunkeru u podu vozila otkrivena su 42 pakovanja sa ovom drogom. 

Crnogorska policija saopštila je da je preliminarnom analizom otkriveno da je riječ o 22,6 kilograma marihuane.