Juče je iz Herceg-Novog za Istanbul otputovala Novljanka Gorica Bošković /21/, koja će Crnu Goru predstavljati na Izboru "Miss Globe International", koji se od 10. do 12. juna održava u turskoj metropoli.

gorica boskovic

Ovaj po redu 89. izbor trebao se održati u decembru 2013. godine, ali zbog određenih problema odgođen je za jun ove godine. Gorica Bošković je predstavnica Crne Gore, jer je krajem novembra prošle godine u Ulcinju izabrana za mis „Globe Montrenego 2013“, i to joj je dalo šansu da predstavlja svoju zemlju na izboru za najljepše ljepotice planete.

Ona je prije sedam mjeseci zadovoljila sve kriterijume strogog žirija koji je održan uz pomoć direktora „Mis Globe“ organizacije Rasima Ajdina iz Turske.

„Poslije saznanja da sam upravo ja odabrana da predstavljam svoju zemlju na 'Miss Globe International', mojoj sreći nije bilo kraja. To je događaj o kojem svaka djevojka mašta i dugo sam se pripremala za ovaj put i manifestaciju u Turskoj. Daću svoj maksimum u predstavljanju svoje zemlje i svih njenih sfera. Nadam se da će mi učestvovanje na glamuroznom i uglednom takmičenju omogućiti nove poslovne mogućnosti koje će mi pomoći pri sklapanju brojnih poslovnih aranžmana i unapređenje karijere manekena“, samouvjerena je Gorica Bošković.

Poznato je da pobjednica takmičenja, kao i djevojke koje uđu u uži krug za izbor za mis, imaju priliku da potpišu i modne ugovore, a najbolju i njene pratioce očekuju brojne finansijske i druge nagrade.

Pred polazak za Tursku društvo Gorici Bošković čini Karnela Šćekić i sama nekada misica, koja je novinarima objasnila da se za ovo takmičenje na nivou Crne Gore prijavio znatan broj djevojaka iz cijele zemlje, što, kako je napomenula, potvrđuje da je interesovanje za učešće za izbor uvijek veliko.

„Boškovićeva je ušla u uži izbor mojom odlukom, naravno uz dogovor sa ostalim članovima 'Mis Globe' organizacije. Visoka je 180 centimetara, obrazovana, jako komunikativna i naravno druželjubiva. Očekujem da će nas Gorica predstaviti na najbolji način u narodnoj nošnji, večernjim haljinama, kao i u bikiniju, te da ćemo iz Istanbula čuti lijepe vijesti“, kaže Karnela Šćekić sa mjesta funkcije nacionalnog direktora „Mis Globe“ organizacije za Crnu Goru.Globe Interna