Svetom arhijerejskom liturgijom kojom je načalstvovao Arhimandrid Žitomislićki Danilo, Opština Gacko i crkva Sv. Trojice, danas su u novom hramu u Gacku proslavili Krsnu slavu, Trojičindan.

slava opstine gacko

Nakon lomljenja slavskog kolača, uslijedila je i svečana litija kroz ulice naše opštine do starog hrama Sv. Trojice, gdje je upriličen kulturno-umjetnički dio programa.

Paroh Prve gatačke parohije, protojerej-stavrofor, Velimir Kovač, zahvalio se svim vjernicima koji su bili dio Svete liturgije, koja je po prvi put, ovim povodom, služena u novom hramu Svete Trojice.

Ispred porte starog hrama, riječi dobrodošlice prisutnim gostima uputio je i načelnik opštine, Milan Radmilović. Čestitajući praznik, izrazio je zadovoljstvo što je današnjim skupom zapisan jedan datum koji će ući u istoriju sve dok bude pravoslavlja.

Za postignuti uspjeh tokom školovanja, Tijani Milićević i Jani Slijepčević, nagradu u vidu Povelje i novčanog iznosa, tokom svečanosti uručio je predsjednik SO-e Gacko, Jovan Kovačević.

Kulturno-umjetnički program bio je obogaćen igrom KUD-a „Zelengora“ i „Sava Vladislavić“ kao i gostujućeg KUD-a „Izvor“ iz Beograda. Nije izostala ni pjesma starije i mlađe grupe hora „Sv. Jelene Anžujske“, nastup etno grupe „Zahumlje“ i muzičke škole “Sveti Roman Melod“.

slava opstine gacko