Trebinje – Počela 4. matematička konferencija Srpske

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 06. 06. 2014. - 16:19h

U anfiteatru Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje danas je plenarnom sjednicom počela sa radom Četvrta matematička konferencija Republike Srpske, koja ove godine u punom smislu ima međunarodni karakter.

4 matematicka konferencija trebinje

Za konferenciju je prijavljeno 130 naučnih radova učesnika iz Republike Srpske, Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije, Sjedinjenih Američkih država i drugih zemalja.

Na svečanom otvaranju, učesnicima su se među ostalima obratili i dekan FPM dr Dušan Jokanović, dekan matematičkog fakulteta u Beogradu prof. dr Miodrag Mateljević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Žana Kovijanić-Vukićević, pomoćnik ministra nauke i tehnologije u Vladi RS mr Biljana Vojvodić i drugi.

Zbornik radova sa 3. Matematičke konferencije, koji je štampan u dva toma, predstavio je šef katedre za matematiku Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milenko Pikula.

4 matematicka konferencija trebinje

Radni dio plenarne sjednice počeo je predavanjem na temu „Network Analysis via Partial Spectral Factorization and Gauss Quadrature“ profesora Lotara Rejčela sa Univerziteta u Kentu. Konferencija se održava 6. i 7. juna, a dalji rad odvija se u šest sekcija:

Algebra i geometrija
Analiza
Primjenjena matematika
Vjerovatnoća i statistika
Istorija, filozofija i nastava matematike
Studentska sekcija

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja