Svečano je bilo danas u Hotelu “Lighthouse“ u Igalu, gdje su osoblje ovog hotela i građani Herceg-Novog priredili lijep oproštaj za petočlanu porodicu Đorđević i Milošević iz Obrenovca, koje su poslije poplava u tom mjestu stigli na osmodnevni odmor koji je dobrim gestom ljudi iz Herceg-Novog produžen za još jednu sedmicu.

porodice iz obrenovca napustile igalo

„Šta reći u ovim trenucima naših problema i teškoća nego veliko hvala građanima Herceg-Novog i Crne Gore koji su pomogli nama lično, ali i svim ljudima kako u našem Obrenovcu, tako i u drugim mjestima u Srbiji i Bosni. U velikoj našoj nevolji proveli smo jedan nezaboravni boravak ovdje u Igalu, možda za nas najljepši u životu“, kažu za TrebinjeLive Slađana Đorđević i Dragana Milošević, uz zahvalnost svima koji su im pomogli da na nekoliko dana zaborave neveselu stvarnost, odnosno poplava u Obrenovcu, gdje su ostali bez igdje ičega.

Obraćanje medijima iskoristile su i za, kako su rekle, veliko hvala Draganu Blagojeviću iz Niša i njegovoj NVO „Složno u nevolji“, koji ih je uputio kod prijatelja u Igalo, te osoblju hotela “Lighthouse“ i direktoru Jovanu Vukaloviću i Draganu Stevoviću iz restorana „Biblioteka“, koji je Obrenovčanima obezbijedio dodatni odmor od sedam dana.

„Želimo da se zahvalimo i članicama Kola srpskih sestara iz Herceg-Novog, koje su nas i našu djecu obukli i spremili nam pune kofere za period koji je pred nama, a osim toga novčano su nas častile iz svojih džepova. Od pojedinaca želimo da se zahvalimo za sve što su u posljednjih petnaest dana uradili za nas dvije i našu djecu Jovanu, Aleksandra i Zorana. Hvala Dragani Cmiljanić i njenim koleginicama iz Volonterskog centra Herceg-Novi, Selmi i Steli koji su nam obezbijedili sredstva za higijenu, garderobu i igračke i slatkiše za djecu. Hvala v.d. predsjednika opštine Milanu Vajagiću i generalnom konzulu Slobodanu Bajiću iz Generalnog konzulata Srbije u Herceg-Novom što su našli vremena da nas obiđu i da djeci donesu slatkiše. Hvala svešteniku Vladanu Panteliću i Biljani Vasiljević, trenerima škole fudbala OFK ‘Igalo’ braći Dejanu i Krstu Perović koji su odmah po dolasku našu djecu pozvali da se priključe treninzima ovog kluba. Hvala i osoblju 'Blu Lajna' i Osnovne škole 'Dašo Pavičić' koji su nas i našu djecu vozili pod Ostrog da se poklonimo moštima Svetog Vasilija Ostroškog. Hvala i ljudima iz Ruskog centra koji su nam donijeli odjeću i obuću, kao i mnogim ljudima kojima ne znamo imena, a želimo preko portala 'TrebinjeLive', koji je prvi pisao o našem dolasku u Herceg-Novi, da se svima zahvalimo“, ističu Slađana i Dragana.

Sada oporavljeni i osokoljeni humanošću vraćaju se u rodni Obrenovac. Obećavaju da će ponovo doći u septembru, te da nikada neće zaboraviti provedene dane u Heceg-Novom. Dok su se one zahvaljivale, njihova djeca su direktoru hotela Jovanu Vukaloviću uručila svoj rad zahvalnosti, sa ciljem da krasi ovaj hotel, koji je i te kako pomogao ovim porodicama da barem na kratko zaborave šta se prije dvadesetak dana desilo u njihovom Obrenovcu.