Na ljetovanje u Kumbor ove godine trebalo bi da otputuje 1.750 djece u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", saopšteno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu Srpske.

djeca iz republike srpske u kumboru

Katastrofalne poplave koje su zahvatile Republiku Srpsku onemogućile su odlazak najvećeg dijela prve smjene u Kumbor, a riječ je o predškolcima iz poplavljenih područja Bijeljine, Lopara, Kneževa, Banjaluke i Šekovića.

Oni nisu otputovali u Kumbor sa svojim vršnjacima iz Rogatice, Berkovića i Gacka, ali neće ostati uskraćeni za ljetovanje, jer će im Javni fond za dječiju zaštitu obezbijediti učešće u nekoj od preostalih 12 smjena projekta.

Stručna služba Fonda, u saradnji sa partnerima - centrima za socijalni rad, službama socijalne i dječije zaštite, univerzitetima Srpske, republičkim i nevladinim organizacijama, nastavlja rad na realizaciji projekta po predviđenoj vremenskoj dinamici.

U skladu sa tim, iz Fonda najavljuju da će sutra u Kumbor otputovati treća smjena sa 170 učesnika projekta iz Prijedora, Banjaluke, Pala, Trnova, Kalinovika.

U ovom projektu u proteklih 12 godina učestvovalo je 20.000 lica.