Trebinjska policija je od početka godine Tužilaštvu BiH podnijela četiri izvještaja protiv sedam lica zbog ratnog zločina počinjenog nad Srbima na području Mostara, Tomislavgrada i Čapljine u proteklom ratu.

policija cjb trebinje

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Srni je potvrđeno da su u ovom periodu dokumentovana po tri krivična djela ratni zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništva, jedan ratni zločin protiv bolesnih i ranjenih i jedno krivično djelo protiv ratnih zarobljenika.

U Centru su ukazali da je u prvih pet mjeseci ove godine na području istočne Hercegovine smanjen broj svih krivičnih djela, te da je stanje bezbjednosti dobro.

"Broj krivičnih djela manji je za 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine, broj saobraćajnih nezgoda smanjen je za oko pet odsto, a broj prekršaja javnog reda i mira manji je za 26 odsto", navode u CJB Trebinje.

U CJB ističu da je i broj krađa smanjen za oko 32 odsto, dok je broj teških krađa manji za oko 19 odsto, u odnosu na uporedni period 2013. godine.

U Centru navode da su oba evidentirana razbojništva, od kojih je jedno pokušaj razbojništva, rasvijetljena, a izvještaji protiv osumnjičnih predati Okružnom tužilaštvu Trebinje.

Kada je riječ o zloupotrebi opojnih droga, u ovom periodu zaplijenjeno je oko 80 kilograma marihuane, te dokumentovano pet izvještaja protiv ukupno 15 lica.