Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević rekao je da je na sastanku u Tuzli sa vlasnikom kompanije „Bingo“ Senadom Džambićem postigao dogovor oko otvaranja prodajno-servisnog centra ovog trgovinskog lanca u našem gradu, u kojem bi trebalo da bude zaposleno 120 radnika.

trzni centar bingo trebinje

Prodajno-servisni centar kompanije „Bingo“ planiran je u Zasad-polju, na površini od 10 hiljada kvadratnih metara i, kako je dogovoreno – trebalo da bude izgrađen do oktobra, kada je planirano i otvaranje. Vučurević ističe da je korist za Trebinje od ovog poslovnog aranžmana višestruka.

„Obišli smo u Tuzli nekoliko njihovih prodajnih centara i uvjerili se da su cijene pojedinih artikala znatno niže u odnosu na ponudu u Trebinju. S druge strane – 120 porodica će zaposlenjem u ovoj poslovnoj jedinici obezbijediti lična primjanja. Ono što je još važnije – ovo je tek početak naše dugoročne saradnje – za sada nećemo govoriti o drugim detaljima, ali je sigurno da na ovom neće završiti“, istakao je Vučurević za "Radio Trebinje" .

Dodatni benefit za privredu grada biće i opredjeljenje menadžmenta kompanije „Bingo“ – da najveći dio radova na objektu izvodi lokalna građevinska operativa, dodaje gradonačelnik.

„Gospodin Džambić je posebno istakao da je vrijednost ove investicije između pet i sedam miliona KM i da će oko 90 odsto ukupnih radova pripasti domaćim izvođačima, što nije zanemarljivo za našu građevinsku operativu“, naglasio je Vučurević.

Kompanija „Bingo“ iz Tuzle najveći je prodajni lanac u BiH, koji se pored trgovine bavi i proizvodnjom u oblasti prehrambene i tekstilne industriji, a u 119 poslovnih jedinica širom BiH danas ukupno zapošljava oko 3.600 radnika.