Blistavim partijama u dresu Vojvodine, devetnaestogodišnji Trebinjac Mijat Gaćinović skrenuo je pažnju mnogih klubova, a prije svih Crvene zvezde i Partizana.

mijat gacinovic

Član zlatne generacije omladinske reprezentacije Srbije iz Litvanije imao je veoma dobru sezonu, a osim golova u prvenstvu i Kupu ostao je upamćen po penalu koji je nad njim napravio fudbaler Partizana Branislav Trajković  u 90. minutu. Tih neriješenih 1:1 između Partizana i Vojvodine prelomilo je prvenstvenu trku.

- Svakako da prija interesovanje i Crvene zvezde i Partizana. Ko ne bi volio da igra u dresu velikana srpskog fudbala. Ipak, moje ambicije trenutno su vezane isključivo za Vojvodinu i reprezentaciju Srbije. U Novom Sadu sam prezadovoljan - rekao je u telefonskom razgovoru za "Glas Srpske" Mijat Gaćinović.

Dodaje da je Jelen superliga Srbije dobra za mladog igrača.

- Mi mlađi smo se kalili kroz jake mečeve i tu stičemo neophodno iskustvo. Međutim, bilo bi bolje da je kvalitetnija i da srpski klubovi imaju više uspjeha u Evropi, jer bi to doprinijelo većoj afirmaciji igrača - naglasio je Gaćinović.

Trebinjac je član reprezentacije koja je u utorak pobjedom nad Irskom (3:1) izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

- Uspjeli smo u svojim nastojanjima i igraćemo na EP. Fantastičan je osjećaj igrati za Srbiju koju volite i za koju navijate od rođenja. To je svima san, a podrška iz moje Republike Srpske,  Hercegovine i Trebinja mnogo znači!

Ističe da je ekipa Vojvodine Republika Srpska u malom.

- Babić, Popara, Nastić, Radoja, Spremo, Jovanić...Neki su porijeklom, a neki su došli iz Srpske. Tu je i trener Zoran Vasiljević iz Milića. Mi se ponekad našalimo da smo nešto kao omladinska reprezentacija Republike Srpske - kaže  Gaćinović.

Reprezentacije

Mijat Gaćinović kaže da jedva čeka meč reprezentacija Srpske i Srbije u Banjaluci u septembru.

- Volim i Srpsku i Srbiju! Ova utakmica koju svi željno  čekamo je više od prijateljske. Moje srce kuca podjednako za oba tima - zaključio je Gaćinović.