Stečajni postupak trebinjske Firme "Izolater" privodi se kraju i ovih dana se očekuje potpisivanje i završnog kupoprodajnog ugovora, potvrdio je stečajni upravnik Slavko Ilić.

izolater

Ilić je istakao da su na današnjem ročištu u Privrednom sudu u Trebinju donesene odluke koje su neophodne za potpisivanje završnog kupoprodajnog ugovora, a tiču se umanjenja licitacione cijene kupcima za poslovni prostor u Beogradu na osnovu utroška električne energije i drugih komunalnih usluga, te davanja saglasnosti stečajnom upravniku za potpisivanje ovog ugovora.

"Imovina 'Izolatera' je procijenjena na 600.000 maraka, a početkom ove godine je prodata firmi 'Dineko' iz Trebinja za 450.000 maraka. Radnici su dobili 100 odsto od svojih potraživanja, tako da je ovo jedan od uspješnih stečajeva u Srpskoj", pojasnio je Ilić.

On je dodao da novi kupac neće nastaviti dosadašnju djelatnost "Izolatera".

Posljednji direktor "Izolatera" LJubiša Krunić rekao je da je ovaj stečaj uspješan, jer su radnici zadovoljni stečajnim postupkom.

"Ako se stečaj može nazvati uspješnim, smatram da je ovo jedan od najuspješnijih stečajeva u BiH, jer je ispoštovana zakonska obaveza i prema radnicima, dobavljačima, Poreskoj upravi i Fondu PIO Republike Srpske", naveo je Krunić.
On je dodao da ova trebinjska firma, koja se bavila izvođenjem hidro i termo izolacija, zbog nelojalne konkurencije i nenaplaćenih potraživanja nije mogla dalje da nastavi sa radom.