Slobodan Boban Dedejić, asistent režije filma „Na mliječnom putu“ koji u Trebinju uskoro nastavlja snimati proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, uradio je danas kasting za statiste koji će biti angažovani u nastavku snimanja filma.

statisti

Ispred Doma kulture u ovom gradu se okupilo tridesetak prvih statista, muškaraca starosti između 25 i 60 godina, kako je i traženo u oglasu za potrebe snimanja i svi oni su fotografisani i ostavili svoje podatke ekipi koja će raditi na filmu.

Iako Dedejić nije želio davati bilo kakav kometar, jer je, kako kaže, još sve preuranjeno, saznali smo da je većina ovih statista i ranije bila angažovana za potrebe „Mliječnog puta“, te da će ovoga puta nastaviti snimati u selu Uvjeća.

Tamo će se, kako im je objašnjeno, nastaviti snimati ratne scene, a oni će biti angažovani kao pripadnici vojnih formacija.

Iako je veći dio ekipe filma od početka maja u Trebinju i dobar dio njih već petnaestak dana obilazi teren u gradu i njegovoj okolini, gdje se sagledavaju mogućnosti dosnimavanja scena i snimanja novih, nastavak snimanja filma je najavljen za 10. juni, kada u Trebinje dolazi i Emir Kusturica, a nakon njega dolaze i Monika Beluči i Sloboda Mićalović.