Zbog toga što nema upravu i što ne može da riješi dugovanja prema igračima, Fudbalski klub Leotar iz Trebinja bi od avgusta mogao da igra u Trećoj ligi Republike Srpske, grupa jug, piše "sportlive.ba".

Leotar Travnik

Ukoliko to zatraže iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine čelnici srpskog entitetskog Saveza će morati nekadašnjeg šampiona Premijer lige da proslijede u najniži rang takmičenja, a na području Hercegovine to je Regionalna liga – jug, zvanično četvrti stepen takmičenja na prostorima dejtonske zemlje.

Trebinjski klub ima organizacione probleme koje teško može da riješi, a u sljedeću sezonu u Trećoj ligi Srpske mogao bi da krene i sa minus bodovima, od šest do 12. Ako se to dogodi dvanaestoplasirani tim iz Prve lige Republike Srpske će igrati u baražu, a tim koji zauzme poziciju više obezbijediće prvoligaški status, navodi isti izvor.

Fudbalski klub Leotar je proljetos poslije 12 godina provedenih u Premijer ligi BiH ispao iz elite i to je prvi put u istoriji kluba da se seli u niži rang takmičenja jer su Trebinjci i u bivšoj Jugoslaviji bili stabilni drugoligaš. Hercegovci će ostati upamćeni po tome što su bili šampioni premijernog takmičenja Premijer lige poslije ujedinjenja fudbala u BiH, u sezoni 2002/03 kada je elita brojala 20 klubova.