Pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje su na području opštine Gacko uhapsili bivšeg policajca Sretena Prodanovića (42) iz Podgorice i Gačanina Željka Bjelogrlića (43), osumnjičene za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i promet opojnih droga, a sa njima je doveden u vezu i raniji počinilac krivičnih djela iz oblasti narkotika Milan Kajtaz (46) iz Bileće, koji je takođe uhapšen.

bivsi policajac rasturao drogu trebinje

Oni se dovode u vezu sa pokušajem rasturanja deset kilograma marihuane koja na teritoriji opštine Gacko zaplijenjena u petak popodne.

Kako je na vanrednoj konferenciji za novinare potvrdio načelnik Sektora Kriminalističke policije CJB Trebinje Zoran Miljanović, nakon zapljene droge je izvršen i pretres kuća osumnjičenih u Bileći i Gacku, gdje je pronađena veća količina oružja.

„Radi se o 23 tromblona, jednom ručnom bacaču - takozvanoj zolji, poluautomatskoj puški i oko 1.000 komada metaka kalibra 7,62 mm“, objasnio je Miljanović.

Sav ovaj arsenal je pronađen u Bjelogrlićevoj kući u Gacku, a, kako Nezavisne saznaju, drogu je u graničnom pojasu prenosio bivši pripadnik trebinjske, ali i crnogorske policije, Sreten Prodanović i pokušao je odbaciti i pobjeći.

Policija ga je, međutim, lišila slobode i naknadnom istragom u vezu sa ovim djelom dovela i Bjelogrlića, a onda i Milana Kajtaza iz Bileće koji je od ranije poznat policiji.

Iako nije želio da otkriva identitet, i Miljanović je potvrdio da je jedan od trojice osumnjičenih od ranije poznat policiji, te da je, među više djela dokumentovanih od strane organa gonjenja, bio lišen slobode i u policijskoj akciji „Šetač“.

„Osumnjičeni su, nakon kriminalističke obrade, iz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnja i prometa opojnih droga, predati Okružnom tužilaštvu Trebinje na dalje postupanje“, dodao je Miljanović.

U CJB Trebinje su podsjetili da je, od početka 2014.godine, ovo treća veća zapljena marihuane, od kojih su u jednoj policijski službenici CJB Trebinje oduzeli oko 64 kilograma, a u drugoj oko četiri kilograma marihuane.

Pored ovih većih zapljena, policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su, tokom ovog mjeseca, dokumentovali još dva krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, od kojih se jedno odnosilo na neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, a u u protekla tri dana dokumentovana su i dva prekršaja iz ove oblasti.