"Swisslion" prehrambena industrija, proizvodna jedinica Nevesinje, počela je s upošljavanjem radnika u skoro svim kapacitetima, potvrdio je za "Dnevni avaz" Radoje Nikolić, direktor "Swissliona".

proizvodnja sokova svislajon nevesinje

- Imamo sedam vrsta sokova u proizvodnji. Pakovanja su od po 1,5 litara, a proizvodimo po 100 tona dnevno. Krenuli smo i s proizvodnjom kečapa i majoneze. Imamo već 12 vrsta pakovanja kečapa - rekao je Nikolić i dodao da je linija za proizvodnju alkoholnih pića spremna, a punjenje će vršiti prema potrebama i narudžbama s tržišta.

Nikolić pojašnjava da je ovo specifična proizvodnja i da svaka promjena napona ili nestanak električne energije uzrokuje zastoj u proizvodnji, jer je za ponovno zagrijavanje i pranje mašina nekada potrebno i četiri sata.

- Problemi zbog kojih je u proteklom periodu dolazilo do prekida struje zasad su otklonjeni, tako da se proizvodnja odvija bez zastoja i problema. U narednom periodu nastojat ćemo s "Elektrodistribucijom" iznaći rješenje da nas zaštite od padova napona, kao i nestanka struje - dodaje Nikolić.