Nastavak snimanja filma "Na mliječnom putu", proslavljenog režisera Emira Kusturice, u Trebinju planiran je za 10. juna, a filmska ekipa je već u Trebinju, gdje obilazi terene za nastavak snimanja, saznaju "Nezavisne".

emir i monika u trebinju

Iako o nastavku snimanja filma još niko ne daje zvanične izjave, saznajemo da bi poznata srpska glumica Sloboda - Boba Mićalović u Trebinje trebalo da stigne za nekoliko dana pred početak njenog prvog snimajućeg dana, 17. ili 18. juna, a čuvena glumica Monika Beluči stiže nekoliko dana poslije nje.

Dio sektora režije, organizacije filma i scenografije već se vratio u Trebinje, obilaze teren radi nastavka snimanja filma na dijelu gradskog trga, u hladu trebinjskih platana, dok će jedan dio biti sniman ispred sabornog hrama i ostalim lokalitetima.

U pitanju su, kako saznajemo od članova ekipe koji su u Trebinju, snimanja u dijelovima grada i predgrađa. Biće snimani najviše kadrovi koje ranije nisu stigli snimiti, odnosno kadrovi sahrane koja se snima kod manastira Tvrdoš, svadbe čiji su glavni kadrovi i ranije snimani ispred sabornog hrama u centru grada i drugo.

Nastavak snimanja će se odvijati i u selu Uvjeća, čijim je kamenim kućama Kusturica odranije fasciniran i gdje je već snimio dio filma o životu monaha, ali biće nastavljeno snimanje i u selu Klobuk, gdje je na imanju Orbovića sagradio veliki objekat koji će za potrebe filma biti željeznička stanica, tunel i drugi stanični objekti.

Iako su u pitanju lokacije koje nisu nove i na kojima je ranije snimano, one ponovno oživljavaju, članovi ekipe filma vraćaju im filmsku scenografiju na kojoj rade već petnaestak dana, a organizacija i produkcija filma su u Trebinju još od početka maja.

Trenutno su u toku razgovori sa statistima koji su i ranije bili angažovani, a od kojih je jedan broj imao i epizodne uloge, ali će biti angažovani i novi.