Maturske svečanosti nastavljene su sinoć u Trebinju, gdje su ulicama grada prodefilovali učenici Centra srednjih škola.

maturanti centra srednjih škola trebinje

Njih oko 140, krenuli su ispred škole, ulicom Kralja Petra Prvog Oslobodioca, korzom, Preobraženskom ulicom, preko mosta Iva Andrića do Hotela "Leotar", gdje ih je zabavljao popularni pjevač Srećko Savović.

Momci i djevojke ozvaničili su odrastanje i kraj srednjoškolskog obrazovanja, a farmerice i majice zamijenili su haljinama i odijelima. Uz osmijeh na licu ispratili su ih mnogobrojni sugrađani, a ljepotu i mladost ispred hotela dočekala je rodbina, prijatelji, komšije.

Đak generacije je, prema odluci nastavničkog vijeća, Teodora Mijanović, đak Medicinske škole. "Pred nama je vrijeme velikih odluka, izbor životne staze kojom ćemo kročiti. Zato smo svi pomalo i zabrinuti, koliko i tužni zbog rastanka. Svjesni smo da svi odlazimo na neki svoju stranu. A nakon svega meni se nekako čini kao da su mi ove prethodne četiri godine u školskim klupama tako brzo proletile, ili je to samo onaj uobičajen osjećaj koji nas obuzima tek kada to nešto postane dio perfekta?", rekla je Mijanovićeva za TrebinjeLive, uz "zahvalnost školi" što je kroz nju, kako kaže, stekla prijatelje i u kolegama učenicima i u profesorima, redovan rad i odgovornost kojima ju je naučila, kao i za sve dane provedene u njoj.

maturanti centra srednjih škola trebinje

Teodora ima namjeru da upiše Stomatološki fakultet u Foči, te da se nakon studija vrati u rodni grad.

Maturske svečanosti, koje se u Trebinju tradicionalno održavaju u maju, zatvoriće u petak, 30. maja 2014. godine, učenici Srednje tehničke škole Trebinje. Podsjećamo, ovogodišnju manifestaciju otvorili su učenici Gimnazije "Jovan Dučić".

Maturanti, sve najbolje Vam želi redakcija portala TrebinjeLive!