Elektrohercegovina: Zahvalnice radnicima za stručnost i požrtvovanost

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 27. 05. 2014. - 12:08h

Direktor „Elektrohercegovine“ Vladislav Vladičić danas je uručio zahvalnice dvanaestorici radnika ovog preduzeća za stručnost i nesebično zalaganje tokom sanacije elektromreže na poplavljenim područjima Republike Srpske.

radnici elektrohercegovine zahvalnice

Radnici „Elektrohercegovine“ su se među prvima samoorganizovali i sa opremom uputili da pomognu stanovništvu u poplavljenim područjima.

Vladičić je istakao da su dvije ekipe po 12 radnika prvo otišle u Modriču, nakon čega su upućeni u Šamac, gdje je situacija u tom trenutku bila veoma teška, te su radom, znanjem i hrabrošću pomogli da se sanira elektromreža i da najugroženiji stanovnici dobiju električnu energiju.

„Želimo ovim hrabrim ljudima da zahvalimo što su na najbolji način prezentovali i preduzeće i Trebinje“, rekao je Vladičić i istakao da su lokalna vlast u Doboju, kao i „Elektro-Doboj“ pohvalili rad trebinjskih električara, navodeći da su oni bili jedni od nosilaca rada prilikom saniranja elektromreže na tom području.

Jedan od dobrovoljaca „Eleketrohercegovine“ Rade Ninković istakao je da je u proteklom periodu najteža situacija bila u Šamcu.

„U Šamcu je bilo strašno, voda je u gradu bila preko dva metra, a komaraca i zmija bilo je na svakom koraku“, ispričao je Ninković i dodao da su zmije vadili iz postrojenja da bi mogli prići trafostanici.

On je naveo da su električari iz Trebinja prvo radili u prigradski naseljima u Šamcu, gdje su prvi dan pustili pod napon 700 potrošača, drugi 500, a nakon toga su radili na osposobljavanju trafostanice „Šamac jedan“ i „Šamac dva“.

„Morali smo stalno da se dezinfekujemo, a otežavajuće je bilo što je voda nanosila mine“, rekao je Ninković i dodao da su ušli u svaku kuću u prigradskom naselju i pregledali instalacije.

Momčilo Pištinjat kaže da su na terenu bili od ranog jutra do naveče i da im je uprava preduzeća „Elektrohercegovine“, sa kojom su bili u stalnom kontaktu, pružala maksimalnu logističku podršku.

Preduzeće „Elektrohercegovina“ je u prethodnom periodu za područje Šekovića uputila 100 drvenih stubova, a na jedinstveni račun Vlade Republike Srpske za pomoć ugroženim područjima uplatiće 50.000 KM, dok su se svi radnici odrekli po jedne dnevnice i na taj način za ugroženo stanovništvo prikupili oko 12.000 KM.

Iz ovog preduzeća poručuju da su i dalje na raspolaganju u ljudstvu i opremi prijateljima i kolegama u elektrodistribucijama Doboj, Bijeljina i Krajina.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja