Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje saopštila je da su tokom prikupljanja pomoći prioritetna higijenska i sredstva za dezinfekciju, koja su neophodna stanovništvu poplavljenih područja u Republici Srpskoj.

crveni krst

Sekretar trebinjskog Crvenog krsta Brano Dursun rekao je Srni da su građani zamoljeni, ukoliko su u mogućnosti, da osim ovih sredstava, hrane i vode, donose i alat za raščišćavanje, rukavice i maske.

"Veoma je teška situacija na poplavljenim područjima i pokušavamo da tamošnjem stanovništvu na ovaj način pomognemo", rekao je Dursun, ističući da su građani Trebinja prethodnih dana pokazali veliku solidarnost i da su nesebično donosili pomoć.

On je napomenuo da polovna odjeća i obuća trenutno nisu potrebni.

Dursun je dodao da je do sada iz Trebinja pomoć upućena za Doboj, Bijeljinu, Šamac i Šekoviće, te podsjetio da su do sada otpremili sedam kamiona - tri nosivosti po pet tona i četiri po sedam tona pomoći, te jedan sa pet i po tona vode i oko 100 kilograma sredstava za čišćenje i higijenu.

On je istakao da se akcija prikupljanja pomoći za najugroženije stanovnike Srpske nastavlja i dalje, te da se pomoć može donirati svakim danom od 8.00 do 20.00 časova u prostorijama trebinjskog Crvenog krsta.

Za sve one koji žele donirati novčana sredstva mogu to uraditi na blagajni gradskog Crvenog krsta ili na račun ove organizacije na broj 5620060000004177 sa naznakom "Pomoć ugroženim od poplava i klizišta".