Srednjoškolski centar „Aleksa Šantić“ ispratio je sinoć još jednu generaciju maturanata. Tradicionalni defile gradskim ulicama pratio je veliki broj građana Nevesinja koji su izašli da pozdrave reviju mladosti i ljepote.

nevesinje maturanti

Maturanti su se okupili u holu Centra gdje su napravili zajedničke fotografije sa razrednim starješinama. Pozirali su u svečanim odijelima i haljinama sa posebno uređenim frizurama.

Četa nasmijanih djevojaka i mladića krenula je potom u šetnju gradskim ulicama.

Mladalačkom ljepotom i prelijepim kreacijama plijenili su pažnju sugrađana, rodbine i prijatelja. Prema svečanom protokolu defile je završen na Trgu Alekse Šantića polaganjem cvijeća na bistu velikog pjesnika.

Maturanti su se preselili do Restorana "Milanović" gdje su uz pjesmu, ples i podsjećanja iz đačkih dana ispratili najljepše životno doba.

Srednje obrazovanje stekao je 131 učenik: 47 gimnazijalaca, 37 mašinskih tehničara, 24 ekonomska tehničara i 23 poslovno – pravna tehničara.

Bratić poželio sreću

Otvarajući matursko veče direktor škole Vukan Bratić je čestitao učenicima uspješno završeno srednje obrazovanje i poželio im sreću u nastavku školovanja.

On je naglasio da je matura velika prekretnica u životu.

Uspješno ste prošli period školovanja koji je od vas napravio zrele i odgovorne ljude i sada slijede novi zadaci i obaveze – poručio je Bratić.

Đak generacije Jelena Rašović

Nastavničko vijeće je i ove godine biralo đaka generacije, a ovaj epitet ponijela je gimnazijalka Jelena Rašović. Cijenjeno školsko priznanje zaslužila je odličnim uspjehom iz svih predmeta i primjernim vladanjem. Jelena će školovanje nastaviti u Banjaluci, a namjerava upisati Prirodno – matematički fakultet, smjer fiziku.

Među maturantima dosta sportista

Među ovogodišnjom generacijom nevesinjskih maturanata dosta je nadarenih sportista, najviše fudbalera i rukometaša.

Braća Pudar, Gutić, Mišeljić, Knežević, Radulović i Perišić odavno igraju za seniorsku ekipu, a kao kadeti Veleža prije koju godinu protutnjali su Omladinskom ligom bez ijednog poraza.

Rukometaši Dragović, Čabrilo, Laketa, Kovačević i Soldo uzdanice su nevesinjskog prvoligaša. Baš kao i na terenu, bili su nerazdvojni i tokom maturske večeri.