Najbolji srpski teniser Novak Đoković donirao je za pomoć ugroženim poplavama u Srbiji novčanu nagradu osvojenu na turniru u Rimu od 500.000 dolara.

djokovic donirao novac za ugrozene u poplavama

Osim ove donacije, Đoković je preko svoje fondacije već skupio 100.000 dolara, a ranije je uplatio određenu sumu iz ličnih sredstava da bi pomogao ugroženima, prenose "Večernje novosti".

"Pozivamo sve one koji su prilici da se pridruže ovoj dobrotvornoj akciji, i pomognu popravku i obnovu oštećenih objekata", rekla je Jelena Ristić, izvršni direktor Fondacije "Novak Đoković".

Osim Đokovića i njegove kolege iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Janko Tipsarević i Viktor Troicki uključili su se u akciju pomoći, kao i mnogi poznati sportisti u Srbiji i svijetu.

Teniseri Ana Ivanović i Nenad Zimonjić donirali su po milion dinara, Fudbalski savez Srbije 15 miliona, dok su mnogi u Olimpijski komitet Srbije donijeli ostalu pomoć potrebnu ugroženima.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić zahvalio je sportistima za pomoć, ali je istakao da je ona i dalje prijeko potrebna.