U Službu za tranfuzijsku medicinu Bolnice Trebinje danas su članovi Aktiva dobrovoljnih dabalaca krvi iz ovog grada darovali pedesetak doza ove dragocjene tečnosti.

davanje krvi

Načelnik Službe Dragan Šarenac potvrdio je Srni da su se humanisti samoorganizovali da bi obezbijedili krv za potrebe Kliničko-bolničkog centra u Banjaluci, gdje je povećan broj pacijenata koji su u ovu zdravstvenu ustanovu upućeni iz mnogih poplavljenih gradova Srpske.

"Naši humanisti su željeli da se uključe u akciju pomoći i na ovaj način su htjeli da obezbijede rezerve krvi u slučaju da budu potrebne nekom od pacijenata", rekao je Šarenac.

Potpredsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi "Elektroprivrede Republike Srpske" Snežan Redžo potvrdio je Srni da je ovaj aktiv formiran prije dva mjeseca i da im je ovo prva organizovana akcija u Trebinju.

"Naša misija je jasna. Želimo da pošaljemo poruku da smo spremni, ukoliko je potrebno, da u svakom trenutku damo krv za našu braću iz drugih gradova Srpske", rekao je Redžo i poručio da će i ubuduće da se odazovu ovakvim i sličnim humanim akcijama.