Predstavnici opštinskih odbora SNSD-a iz istočne Hercegovine danas su održali sastanak u Trebinju na kome su odlučuli da se svi odbornici ove političke partije sa područja hercegovačke regije odreknu po jednog mjesečnog odborničkog dodatka za stanovnike poplavljenih područja u Republici Srpskoj.

snsd hercegovina odbornicki dodatak za ugrozene u poplavama u srpskoj Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Trebinja Zdravko Butulija rekao je da je riječ o 11.500 KM.

"Sastanak je organizovan radi bolje koordinacije i bržeg načina zajedničkog djelovanja, da bi neophodna pomoć bila na adekvatniji način dostavljena na odgovarajuća mjesta", dodao Butulija i napomenuo da je trenutno najneophodnija humanost i solidarnost svih građana sa stanovnicima ugroženih područja.

On je napomenuo da će SNSD u Hercegovini nastaviti sa prikupljanjem neophodne pomoći u hrani, odjeći, lijekovima i drugim namirnicama.

Iz SNSD-a poručuju da u ovom trenutku treba pokazati solidarnost, da svi građani treba zajedno da djeluju da bi se pomoglo onim kojima je u ovom trenutku pomoć neophodna.

Pedesetak mladih socijaldemokrata Trebinje danas je otputovalo u Bijeljinu da bi pomogli na saniranju probijenih nasipa.

Nesebičnu pomoć poplavljenom stanovništvu pružaju i građani Bileće, koji organizovano donese prehrambene i druge proizvode koji će biti otpremljeni na sjever Srpske.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Bileće Radovan Vuković podržao je ovakav vid saradnje u Hercegovini, ističući da sve opštine trabaju da rade koordinisano.

Vuković je rekao da je opština Bileća uplatila 20.000 KM, uputila kamion sa prehrmabenim proizvodima i tri cisterne sa 30.000 litara vode za piće za najugroženija područja.

Za poplavljena područja pomoć je upućena i iz Nevesinja, Gacka i drugih hercegovačkih opština.