Akcija prikupljanja pomoći za ugrožena područja u Republici Srpskoj danas je u Nevesinju poprimila široke razmjere.

nevesinje

Uključene su mjesne zajednice, privredni subjekti,organizacije, ustanove, trgovačke i ugostiteljske radnje i pojedinci. Svi su spremni da pomognu u granicama svojih mogućnosti.

Donacije se dostavljaju u prostorije Crvenog krsta kod Agrohercegovine od 10 do 18 časova. Iz Opštinske organizacije CK je upućen apel da građani više ne donose polovni garderobu nego da se, prema mogućnostima, fokusiraju na prehrambene artikle, higijenske potrepštine, ćebad, gumene čizme, pelene za djecu i odrasle.

Nevesinjske mljekare „Glogovac“ i „Perfeto plus“ preuzimaće mlijeko od svojih komitenata koji žele da određene količine mlijeka doniraju ugroženom stanovništvu. Mliječni proizvodi će potom biti distribuirani na ugrožena područja. Nevesinjski pekari su takođe izrazili spremnost da isporuče određenu količinu hljeba.

U svim mjesnim zajednicama u toku su akcije prikupljanja pomoći koja će biti proslijeđena u Crveni krst Nevesinje. Crkvena opština Nevesinje po preporuci Svetog arhijerejskog sabora SPC u Parohijskom domu počela je preuzimanje pomoći svih ljudi dobre volje.

U Velikoj sali opštine Nevesinje za sutra ( ponedjeljak ) u 9 časova zakazan je sastanak predstavnika lokalne uprave i privrednika na kojem bi bili dogovoreni modaliteti pomoći nevesinjskog privatnog sektora.