„Civilno društvo Trebinje“ organizovalo prikupljanje pomoći za ugrožene u poplavama

Saopštenje
TREBINJELIVE 18. 05. 2014. - 15:13h

Povodom teškog stanja na sjeveru naše zemlje, i povodom uvođenja vanrednog stanja u našoj zemlji, nevladine organizacije i studentske asocijacije u Trebinju su se okupile pod nazivom “CIVILNO DRUŠTVO TREBINJE”, kako bi pomogle pri skupljanju pomoći za ugrožene gradove u BiH.

prikupljanje pomoci bane pidzula

“Naši volonteri se već nalaze na punktovima, tj. u mjesnim zajednicama u gradu, te prikupljaju pomoć od građana. Volonteri su akreditovani i radiće svaki dan od 10.00 do 17.00 časova dok to bude potrebno”, kaže se u saopštenju novoformiranog “Civilnog društva Trebinje”.

U saradnji sa Crvenim krstom i civilnom zaštitom započeli su rad na prikupljanju pomoći u hrani, sanitarijama i odjeći. Najpotrebnije, za sada, je konzervirana, teško kvarljiva hrana, voda, mlijeko u prahu, šećer, so, sredstva za ličnu higijenu.

“Molimo sve koji mogu da pomognu da dođu u najbližu mjesnu zajednicu”, dodaje se u saopštenju.

Aktivne su sljedeće mjesne zajednice: Hrupjela, Pridvorci, Tina, Zasad, Petrovo polje, Bregovi, Police, Gorica, Mosko, Ložiona, Lastva.

Takođe, u saopštenju se kaže da su potrebni dodatni volonteri, te da se svi zainteresovani mogu prijaviti u omladinsku organizaciju “Korak naprijed”, u Starom gradu, ili na telefon 066/663-073, odnosno na  SOS broj 1264.

NVO “Ženski centar” Trebinje je obezbijedio stručnu pomoć psihologa  koji će oridinirati u njihovim prostorijama za slučaj da bude potrebno, kaže se u ovom saopštenju.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja