Svečanim otvaranjem i prvim takmičarskim nadmetanjem juče poslijepodne, u Sportskom centru Igalo, počelo je Deseto evropsko prvenstvo u rješavanju šahovskih problema.

evropsko prvenstvo u rjesavanju sahovskih problema

Na prvenstvo, koje se u Igalu održava do nedjelje, učestvuje 70 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Ukrajine, Poljske, Moldavije i Rusije.

Učesnici iz Srbije su: Marjan Kovačević, Miodrag Mladenović, Srećko Radović, Branislav Đurašević, Miodrag Radomirović i Borisla Ilinčić. Iz Hrvatske u Igalo su stigli Branko Udovčić i Marko Filipović.

Učesnike je prvo pozdravio Jurij Dogulev, generalni direktor korporacije sportskog turizma Montenegro iz Igala, koji je u saradnji sa Međunarodnom federacijom za šahovsku kompoziciju organizator ovog prvenstva, koje se po prvi put održava u Crnoj Gori.

U ime grada domaćina učesnike prvenstva je pozdravio sekretar sekretarijata za društvene djelatnosti Vladimir Žutković

U ime Šahovskog Saveza Crne Gore i šahovskih radnika Herceg-Novog učesnike prvenstva je pozdravio predsjednik Šahovskog kluba Herceg-Novi Stevan Lepetić.

Takmičenju u Igalu prisustvuje i predsjednik Međunarodne federacije za šahovske kompozicije Fugaksis iz Grčke, a prvenstvo je otvorio glavni sudija turnira Ričard Krolikovski iz Poljske.
Prvenstvo se nastavlja danas u prijepodnevnom i podnevnom terminu, a zatvaranje je u 16.00 časova.