Aktivisti Gradske organizacije Mladih socijaldemokrata Trebinje organizovali su danas u Trebinju akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo u Republici Srpskoj koje je najugroženije od poplava.

trebinje grad

"Prikupljali smo osnovne životne namirnice, lijekove, vodu, a kamion sa opremom treba da u narednih pola časa krene za Doboj. U akciji su većinom učestvovali Mladi socijaldemokrati iz Trebinja", rekao je Srni predsjednik Gradske organizacije Mladih socijaldemokrata Trebinje Nedeljko Lambeta. 

On je dodao da će slične akcije biti organizovane i narednih dana, te pozvao sve humane ljude iz Trebinja i regije Hercegovine da učestvuju u akcijama.

I mladi PDP-a u akciji

Mladi PDP-a su u volonterskoj akciji prikupuli znatne količine hrane, vode i ostalih najpotrebnijih artikala za ovakve vanredne situacije.

Sva prikupljena materijalna sredstva predata su Crvenom krstu u Trebinju, nakon čega će biti dostavljena najugroženijim poplavljenim pordučjima širom Republike Srpske.

"Ovim povodom Savjet mladih PDP-a Trebinje poziva sve organizacije širom Republike Srpske i sve pojedince da se priključe akciji prikupljanja pomoći poplavljenim mjestima. Dokažimo humanost i pomozimo zajedno onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija pomoć!", ističu u PDP-u.

Gradski odbor SDS-a Trebinje, takođe, pomaže ugroženim

"Jedan kontigent pomoći već je otpremljen na najugroženija područja. Drugi kontigent treba da krene danas. Prikupljamo ono što je najurgentnije u ovom trenutku - prehrambene namirnice, brašno, vodu. Imajući u vidu da će poslije povlačenja vode lijekovi biti prioritet, mi ćemo u periodu koji je pred nama nastojati da prikupimo što više lijekova, ćebadi i drugih odjevnih predmeta, kako bi koliko-toliko ublažili patnje naših ljudi na pogođenim područjima“, rekao je za "Radio Trebinje" Vitomir Begenišić, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Trebinje.