Omladina Herceg-Novog jutros je u Njegoševoj ulici otvorila punkt za prikupljanje pomoći za stanovništvo polavama zahvaćenih područja u Srbiji, Bosni i Hercegovini  i Republici Srpskoj.

herceg novi

Punkt se nalazi u prostorijama pored Komercijalne banke, a ispred ulaza je i plakat sa obavještenjem.

Kako nam je rekla Dragana Cmiljanić, pomoć će se danas prikupljati do 21.00 čas uveče, a sutra od 9.00 ujutru do 21.00 sat uveče. Odziv građana je dobar i donose hranu, odjeću, obuću, sradstva za higijenu. U toku su razgovori sa firmama "VOLI", "MAKSI" i "RODA" da se i u njihovim prodajnim objektima dozvoli otvaranje punktova za prikupljanje pomoći za stanovnike koji su postradali u poplavama, a građani će o svemu biti blagovremeno obaviješteni.

Novljani će od sutra pomoć za ugrožene u Srbiji i Republici Srpskoj moći da doniraju i preko Crkvenih opština. S blagoslovom njegovog preosveštenstva arhipeiskopa Cetinjskog mitropolita Crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija, Crkvene opštine Herceg-Novog  organizuju   od sutra veliku humanitarnu akciju za Spas svoga naroda u Srbiji i Republici Srpskoj.

Mole sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima donesu osnovne namirnice /ulje , brašno, šećer, vodu, konzerve, tjesteninu i drugo.../ u Crkvu Svetog Arhangela Mihaila na Belavisti, manastir Savinu ili u Crkvu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj.

Iz Crkvenih opština hercegnovskih poručuju „SLIJEDIMO DUH NAŠIH PREDAKA, BUDIMO LjUDI!“. Svi ljudi koji žele da se priključe ovoj akciji mogu više informacija dobiti preko telefona 068-231-254 na koji će se javiti otac Nikola Todorović.