U organizaciji Književne zajednice „Jovan Dučić“ i trebinjskog odbora SPKD „Prosvjeta“ u osnivanju, večeras je u Narodnoj biblioteci održano „Veče mlađih stvaralaca“. Predstavili su se Mirjana Gaćinović, Maja Šegrt, Željko Aleksić i Bojan Anđelić, prenosi "radiotrebinje.com".

vece mladjih stvaralaca trebinje

U okviru programa posvećenog mladim kreativcima Trebinja i Hercegovine otvorena je prva samostalna izložba slika pod nazivom „Spoznaja“ autorke Mirjane Gaćinović iz Gacka.

„Njen kolirit je ponekad nezavršen, nedorečen, ali za to je potrebno potrošiti brijeg boje i cijeli život“, rekao je otvarajući izložbu, pjesnik Novica Telebak.

Nakon izložbe promovisana je prva knjiga poezije naše sugrađanke Maje Šegrt „Trag beskraja“. Maja je profesor srpskog jezika u srednjoj tehničkoj školi.

„Ovo je moj literarni prvijenac, a poeziju pišem od djetinstva", istakla je Šegrt.

O knjizi je govorio profesor Đuro N. Gudelj, a poeziju su čitale autor Maja Šegrt i učenica Ana Rudakijević.

Željko Aleksić večeras je predstavio umjetnine rađene u kamenu, među kojima se izdvajaju kamene gusle. Željko već nekoliko godina pravi majstorije od kamena, ali i drveta. Stvorio je prava mala umjetnička djela, pa čak i ikone u kamenu. Do sada je napravio 15-tak figura i planira izložbu svojih radova.

„Svoju prvu izlozbu ću posvetiti vajaru Peru Zečeviću koji je napravio prve gusle u kamenu“, istakao je Aleksić.

Ljubiteljima lijepe pisane riječi predstavljene su i zbirke pjesama „Igra sjenki“ i „Na valovima stihova“ mladog Trebinjca Bojana Anđelića. O poeziji je govorio Momir Ilić, a pjesme su čitali autor Bojan Anđelić i Jelena Malovrh.

„Za mene poezija znači život, ako niste vječno zaljubljeni i u poeziji, kao da ne živite“, navodi Anđelić i nada se da će u budućnosti objaviti roman.

U muzičkom dijelu programa nastupili su učenici Muzičke škole Trebinje: Anja Dučić – violina, duo Ivana Janković – gitara i Nikola Jovanović – flauta, te Helena Kapor – violina.