Srbija će, iako je i sama u nevolji zbog poplava, pomoći svojoj braći u Republici Srpskoj, poručio je načelnik Štaba za vanredne situacije Srbije Predrag Marić.

poplave republika srpska

"Od jutros smo na vezi sa Civilnom zaštitom Republike Srpske. Želim da kažem da ćemo im se naći u nevolji i da ćemo podeliti ovu muku", izjavio je Marić Srni.

On je dodao da je od Srpske traženo da kaže šta je ono šta joj je potrebno u ovom momentu. "Sve što budemo imali od kapaciteta, iako smo u teškom stanju, mi ćemo našoj braći dati", rekao je Marić.

Marić je naveo da je do jutarnjih časova u Srbiji evakuisano više od 6.500 ljudi, a najkritičnija tačka u ovom trenutku je Obrenovac, gdje je u toku intenzivna evakuacija ljudi, s obzirom na to da je centar potpuno pod vodom.

Marić je rekao da se za sada dva lica vode kao nestala, a jedno lice je nastradalo, što znači da potencijalno postoje tri žrtve poplava.

Prije podne se, dodao je on, očekuje dolazak 90 spasilaca iz Rusije, kao i dolazak drugog ruskog aviona sa humanitarnom pomoći, a iz Slovenije bi u večenjim časovima trebalo da stignu crpne pumpe.